Ortahisar ilçesinde başlattığı "Kedi Köyü" projesinde, bölgelerden ve çeşitli alanlardan topladığı, engelli ya da hastalığı bulunan kedilerin yanı sıra, trafik kazası geçirmiş, kör, hasta ve bacakları kesilmiş olan kediler de düzenli olarak besleniyor, tedavileri yapılıyor ve gerekiyorsa sokağa geri bırakılıyor. Projeye maddi ve manevi destek veren Aksu, hayvanların yaşam kalitesini artırmayı ve ekolojik dengeye katkıda bulunmayı amaçlıyor.
‘BURASI YÜZLERCE KEDİNİN DOYDUĞU BİR YER’ “‘Kedi Köyü’ kurmak benim hayalimdi” diyen Necmi Aksu, “Burası çok büyük bir yer değil. Burada ormanlık bir alan ve siteler var. Burası yüzlerce kedinin doyduğu bir yer. Yaş ve kuru mamaları var. Kışları haşlanmış tavukları rendeleyerek çorba yapıyoruz. Trabzon’da 15 besleme noktasında ve burada bulunanlar ile yaklaşık 1200 cana her gün bakıyoruz. Trafik kazası geçirmiş, kör, hasta ve bacakları kesilmiş olan kedilerin tedavisiyle de ilgileniyoruz. Onları iyileştirip sokağa geri bırakıyoruz. Sokağa geri dönemeyecek olan kedileri de kendimiz bakıyoruz. Hayatta kalmalarına gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.
‘KİTAP SAYIMI ÇOĞALTTIM’ Projeyi sürdürebilmek için yazdığı kitapların satışından gelir elde ettiğini belirten Aksu, “İlk başta biraz zorlandık. Krediler çektik. Sonra kitap çıkarttım. Kitaplarımı satıyorum. Başta fuarlara çadırımla gidip, kalıyordum. Kitap imzalayınca, kazandığım para ile direkt mama alıyordum. Sonra kitap sayımı çoğalttım. Çocuk kitapları, romanlar ve şiirlerimin gelirleriyle bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Tabii ki, yetmiyor. Destek gerekiyor. Bu desteğin illa maddi olmasına gerek yok” şeklinde konuştu.
‘İNSANLARI DUYARLI OLMAYA ÇAĞIRIYORUM’ Ekolojik dengenin korunması gerektiğine dikkat çeken Aksu, “Dünyada bir ekolojik denge var. Dünyada var olan bütün hayvanların, doğaya ve insanlara bir yararı var. Herhangi bir hayvanın neslinin tükenmesi demek, bu dengenin bozulması demektir. Örneğin; kedilerin neslinin tükenmesi farelerin çoğalması, farelerin neslinin tükenmesi veba hastalıklarına, salgına sebebiyet verilmesi demektir. Bu yüzden insanları duyarlı olmaya çağırıyorum. Hem kediler de hem de köpeklerde bilinçli kısırlaştırma yapılmalı. Nesli tüketmeden kısırlaştırma işlemi yapılmalıdır” dedi.
‘BU İŞİ BÜYÜTMEK İSTİYORUM’ Geleceğe yönelik projelerinden bahseden Aksu, “Bundan sonraki hedefim 4 dönümlük bir yer kiralamak ve içine alttan ısıtılmalı kulübeler yapmak. Bu proje için görüşmeler yapıyorum ve bu işi büyütmek istiyorum. Ben bunları yaparken insanların da bana destek vermelerini istiyorum. Çok fazla çocuk kitabım var, bunlardan satın almalarını ve bu konuda bana destek olmalarını istiyorum. Gelecek nesli hayvansever yapmak için onlara bilgiler veriyorum. Kitaplarımı da yazarken hep çocukların hayvan sever olmasına yönelik içerikler seçiyorum” şeklinde konuştu.